persfoto1Overname Aqualutions

Met ingang van 4 Januari heeft Meclean besloten om de Aqualutions activiteiten (heet water onkruidbestrijdingsmachines) over te dragen aan Mantis ULV. Deze overname is een logisch gevolg van een intensieve, internationale samenwerking tussen Meclean en Mantis die reeds in 2015 is gestart.

“De enorme groei maakt een loskoppeling van de activiteiten van Aqualutions noodzakelijk”, zo geeft Coen Verhelst, directeur van Meclean, aan. “Bovendien willen wij er voor zorgen dat de internationale potentie van Aqualutions volledig tot zijn recht komt en dat de Aqualutions klanten ook in de toekomst op de juiste wijze bediend kunnen blijven worden.”

Mantis-ULV Sprühgeräte GmbH (www.mantis-ulv.com)  uit Duitsland, met een eigen kantoor in Vaassen (Gelderland), is sinds 1975 actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van gespecialiseerde spuitsystemen, waaronder de bekende MANKAR ULV-spuiten. Volgens Hiske Weissmann, directrice-eigenaar van Mantis, is deze overname een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. “Meer en meer van onze huidige en potentiele klanten zijn geïnteresseerd in alternatieve, niet chemische, methoden van onkruidbestrijding. Met deze uitbreiding kunnen wij nu een volledig programma van spuitmachines aanbieden, met herbiciden, bio-herbiciden en vanaf nu ook met heet water.”

Meclean blijft de WeedPLUS heetwater onkruidbestrijdingsfunctie op hogedrukreinigingsmachines aanbieden en zal zich verder concentreren op de hoofdactiviteit, het ontwikkelen, produceren en verkopen van professionele reinigingsmachines.

Tijdens de Groene Sector vakbeurs, die van 10 tot 12 januari  in Hardenberg (NL) plaats vindt, zijn zowel Meclean als Mantis gezamenlijk te vinden op de stand van Aqualutions (stand nr. 642).