SteamPLUS 2.0 hogedruk-stoomreinigingDe SteamPLUS® hogedruk-stoomtechniek levert verbluffende reinigingsresultaten, vooral bij reinigingsuitdagingen waar traditionele hogedruktechniek niet helemaal op zijn plaats is, bijvoorbeeld omdat de kwetsbare ondergrond niet beschadigd mag worden.

Met SteamPLUS® wordt de ondergrond van de vervuiling niet beschadigd omdat er geen gebruik gemaakt wordt van impactenergie maar van energie die is te omschrijven als warmte-energie. Door van water stoom te maken ontstaat een heleboel warmte-energie. Door deze onder hoge druk los te laten op de vervuiling zorgt deze energie voor een thermoshock waardoor de vervuiling uitzet. Deze breekt los van de ondergrond zonder hier schade aan te richten. Dus bijvoorbeeld graffiti of atmosferische vervuiling verwijderen van monumentale gevels of kunstwerken geeft een prachtig resultaat zonder de vaak toch erg kwetsbare ondergrond te beschadigen. Maar bijvoorbeeld ook wegbelijningen, kauwgom, geuren en olie verwijderen gaat bijzonder effectief dankzij deze techniek. Een prachtig eindresultaat met enkel zuiver (drink)water. Het waterverlies is vergeleken met traditionele hogedrukreiniging ook minimaal : een besparing tot maar liefst 60%. Het water wordt puur als “transportmiddel” voor de vervuiling gebruikt.

Reinigingsmiddelen en/of afbijtmiddelen zijn overbodig. En niet te vergeten veel minder waterverbruik in vergelijking tot traditionele hogedrukreiniging. Met name in stedelijke gebieden wordt het verbod op het gebruik van dergelijke milieubelastende reinigingsmiddelen steeds verder aangescherpt en dit maakt onze hogedruk-stoomtechniek ruim 10 jaar na de introductie nu nog meer dan ooit dé reinigingstechniek gericht op de toekomst.

Na jarenlange research zijn er door ons nu nóg een aantal “plussen” toegevoegd.
Het resultaat : SteamPLUS® 2.0

Met SteamPLUS® 2.0 wordt er maar liefst 35% meer stoomvolume en 25% meer stoomdruk gegenereerd.
Kort samengevat levert dit tot 30% meer reingingskracht en werksnelheid op!

De SteamPLUS® 2.0 techniek kan optioneel worden geleverd op de Hogedruktrailer- en Trailerjetserie van meclean®, maar ook op de Trailerpack serie die als basis gebruikt wordt voor bijvoorbeeld inbouw in bedrijfsbussen. Ook de SteamPLUS® 2.0  zal nog steeds volgens de meclean® filosofie gebouwd worden : bewezen mechanische techniek zonder overbodige electronica en moeilijke bediening. Want tenslotte zijn de machines bedoeld om reinigingsprofessionals dag-in-dag-uit probleemloos hun werk te kunnen laten doen.