Kauwgom-verwijderen01Lagedruk- stoom combineert stoom (150°c)  met lagedruk (< 50 bar) en is standaard zonder meerprijs beschikbaar op alle warmwater hogedruktrailers. Door de lage werksnelheid is stoom-lagedruk niet geschikt  voor gevelreinigen, kauwgom verwijderen, etc…). Bij SteamPLUS® ( hogedruk-stoom ) ligt de werksnelheid tot 20x hoger, daarom is SteamPLUS® wel geschikt voor reinigen van gevels, kawgomverwijderen, graffiti verwijderen, etc.
SteamPLUS® is 100% veilig. Een hogedruktrailer met SteamPLUS® techniek is voorzien van verschillende veiligheidssystemen. Bij een calamiteit verlaagt de druk tot <20 bar en zakt de temperatuur onmiddellijk.

SteamPLUS® is geregistreerd, Hogedruktrailers met SteamPLUS zijn voorzien van CE verklaring en voldoen aan EU richtlijnen (zoals : 2006/42/EG). SteamPLUS® is getoetst aan diverse andere richtlijnen voor stoom- en drukapparatuur. SteamPLUS® wordt door de Nederlandse overheid gesubsidieerd d.m.v. EIA ( energie investeringsaftrek ). Het subsidiebedrag kan oplopen tot meer dan € 1000,-

Graffiti-verwijderen06Verflagen, graffiti, atmosferische vervuiling, wegbelijning, coatings, lijmlagen, hars, bitumen, algen, schimmels, etc… Met SteamPLUS®  is zonder chemie/reinigings-afbijtmiddelen een verbluffend reinigingsresultaat te behalen!.
gevelreinigen-steamplusIn tegenstelling tot water-hogedruk reinigt SteamPLUS® niet door inslagkracht ( impact). SteamPLUS®  is effectief omdat de vervuiling wordt oververhit ( het zgn. thermoshock effect ). Hierdoor verbreekt de hechting tussen de ondergrond en de  vervuiling wordt zonder aantasting van de ondergrond verwijderd.

 

 

Bij desinfectie en/of geurbestrijding met SteamPLUS  zijn geen toevoegingen nodig, de hoge temperatuur doet het werk en dood de bacteriën. Ook geuren ( zoals urinegeur, geur van voedselresten of uitwerpselen )  worden veroorzaakt door bacteriën. SteamPLUS® neemt de geurveroorzaker weg in plaats van deze te overstemmen.
Graffiti-verwijderen-monument02In Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Duitsland  wordt SteamPLUS® door Rijksdiensten voorgeschreven bij onderhoud aan rijksmonumenten. Voorbeelden : Rijksmuseum in Amsterdam (Nederland), Centraal station in Antwerpen (België), Ayuntamiento Alicante (Spanje).
 • Tot 38% brandstofbesparing ;
 • Tot 60% waterbesparing, geen opvang nodig ;
 • Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig ;
 • Zeer lage CO2 emissie ; .
 • EIA (energie investering aftrek). Voordeel oplopend tot ± €1000,-
 • Brandstofbesparing van € 5,- per draaiuur ;
 • Waterbesparing : € 1,- per draaiuur ;
 • Besparing op reinigingsmiddelen : € 1.000,- tot € 20.000,- per jaar !.

logo steamplus 1

Hoe werkt SteamPLUS®?

Door water onder hogedruk te “oververhitten” ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 150 °C bij de spuitnozzle.

De combinatie van stoom, water en zuurstof (lucht) wordt met een regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten. De SteamPLUS functie wordt geactiveerd met een drukknop op het bedieningspaneel.

Wat kan ik met SteamPLUS®?

 • Graffiti en verflagen verwijderen zonder gebruik van chemie en/of afbijtmiddelen

 • Kauwgom verwijderen, minimaal 5x sneller dan andere methoden ( 1800-2400 stuks per uur)
 • Reinigen zonder beschadigingen van o.a.: (monumentale) gevels, kunstwerken,
  houten objecten, bestrating, etc.
 • Verwijderen van: atmosferische vervuiling, verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc.
 • Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc.